Laddar

Nyförvärvets stora succé

Aronsson i Almtuna - då vinner laget.

delningar

Victor Aronsson kom till Almtuna inför den förra matchen mot Oskarshamn i helgen. Då blev det två assistpoäng och förlängningsseger.

Under onsdagskvällen, hemma mot Västervik tog Uppsalalaget en ny seger. Den här gången efter full tid, efter att ha krigat till sig en 2-1-seger.

För Aronsson fortsatte succén. Ny assist och stabilt spel från KHK-lånet.

– Jag är inte riktigt van att spela så här mycket men det kändes bra, säger Victor Aronsson efter matchen.

Stor del i segern får också tillskrivas målvakten Arvid Ljung. Efter att backen Gustav Lindström dundrat in 2-0 till Almtuna hade Västervik ett flertal räddningar att reducera, bland annat frilägen från både Oscar Drugge och Jacob Tenemyr.

Och till sist orkade dock inte ens Ljung stå pall, reducering 2-1 – men Almtuna höll undan och van.

Laget som inför matchen bara hade tagit en trepoängare på de åtta senaste tog nu sin andra seger.

– Det vart lite nervöst på slutet. Vi gör ingen jättematch men jag tycker vi gör det stabilt, även om vårt slarv bjuder in de lite i matchen, säger Victor Aronsson, som nu åker tillbaka till Karlskrona.

– Det var väldigt roligt att komma hit och spela, jag känner många av grabbarna och har blivit väl omhändertagen, säger Victor Aronsson.

Vad tror du om Almtunas chanser i år? – Jag tycker de har goda chanser. De har kommit tillbaka till Almtuna-spelet där de jobbar hårt, rakt och enkelt.

 

Hockeyallsvenskan  Almtuna IS – Västervik: 2-0

Målen Almtuna: Albin Lundin, Gustav Lindström Skott: 18-25 Arena: Gränby Ishall Publik: 1028

Relaterade artiklar