Laddar

Nytt Almtuna vill bryta trenden mot Modo

Förändringar i laguppställningen när Almtuna vill hitta tillbaka på vinnarspåret.

delningar

Tabellfemman Almtuna tar emot nian Modo i Gränbyhallen under onsdagen, och man gör det med en hel del förändringar i laget sedan senast.

Under gårdagen blev det klart att laget bröt kontraktet med forwarden Luke Pither men samtidigt värvar Henrik Marklund från AIK. Dessutom har Adam Boqvist och Samuel Asklöf lånats in från Brynäs för spel mot Modo och Södertälje under veckan.

17-årige backen Adam Boqvist har spelat fem matcher med Almtuna den här säsongen vid ett tidigare lån och gjort en assist. I Brynäs har det blivit en assist på åtta matcher.

Samuel Asklöf är 19 år och kan spela både center och forward. Han har registrerats för 24 matcher i SHL den här säsongen och svarat för två mål och tre assist.

– Vi behöver stärka upp då vi har lite skador och avstängningar. Skall bli kul att se vad Asklöf kan tillföra. Boqvist vet vi var vi har, där han framför allt är en tillgång i vårt powerplay, sa tränarduon Martin Gudmundsson och Marcus Ragnarsson i ett pressmeddelande tidigare.

Almtuna föll senast borta mot Troja/Ljungby med 5–3 och dessförinnan blev det noll poäng hemma mot  Björklöven (0+4).

Modo har en förlust bakom ryggen efter 0–2 hemma mot Pantern och har sladdat en del i tabellen och är nu på en nionde plats. Matchen är viktig för Öviks-laget som går in i en viktig period nu med tre bortamatcher, och tre hemma, för att i februari spela åtta matcher där sju (!) av dessa är på bortais.

Relaterade artiklar