Nytt system hjälper besökarna att hitta lediga p-platser

Foto: Pressbild.

Snart kan Gränbystadens besökare parkera längre än tre timmar.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

I dagsläget kan man stå på Gränbystadens parkering i tre timmar – utan möjlighet att förlänga tiden. Med ett nytt system kommer det fortsatt vara gratis att stå i tre timmar men man kan stå längre för en kostad på 10 kronor/30 minuter.

– Vi ser även att förändringen gör att vi kommer att frigöra platser som i dag bland annat används av pendlare eller boende i närområdet. Det är en förbättring mot i dag och vi hoppas, och tror, att våra besökare är positiva till förändringen, säger Anna Lovéus, marknadsansvarig på Gränbystaden.

Majoriteten av shoppingcentrets besökare stannar under tre timmar och Gränbystaden vill kunna erbjuda en längre parkeringstid i takt med att utbudet av att restauranger kontor ökar.

– Hör man till dem som parkerar under tre timmar så är det ingen skillnad mot idag, du behöver ingen p-skiva eller incheckning, och parkerar precis lika smidigt som tidigare. Står du längre än tre timmar checkar du enkelt in via app, automat eller sms, säger Anna Lovéus. 

Redan nu är p-ledningssystemet uppsatt men sätts i drift först inom två veckor på parkeringen på markplan.

– Det är digitala skyltar som visar antal lediga platser på de olika parkeringarna och sitter längst med Marknadsgatan och vid infarten till parkeringarna. P-ledsystemet underlättar för besökarna att se på vilka parkeringar det finns flest lediga platser.

Om allt går enligt plan startar det nya systemet den 15 oktober. Dessutom kommer att parkeringsgarage med 250 platser, varav 12 laddningsplatser för elbilar, sättas i drift i samband med öppningen den 22 november.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar