Laddar

Ölentusiaster öppnar portarna till sin egen ölbar.

Idag öppnade Taps Beer Bar sina lokaler på Drottninggatan och 24Uppsala fick en exklusiv titt. 

delningar

Hans Nilsson, Gabriel Källberg och Lisa Ledung är de tre personer som står bakom den nyöppnade ölbaren Taps Beer Bar. De har länge diskuterat möjligheten att öppna en ölbar som serverar riktigt bra och god öl.

– Konceptet saknas i Uppsala, vi är ingen pub utan vi kallar oss för ölbar och satsar på små producenter med hög kvalitet. Vi kollar runt väldigt mycket, vi beställer inte bara för att det är en liten producent utan vi gör research innan, kollar bland annat betyg på Untappd. Om det finns öl som inte har druckits tidigare men vi vet att det är ett bra bryggeri, då plockar vi hit dem. Vi har egna kranar så vi bestämmer själva vilka vi ska ha, säger Gabriel Källberg.

– Vi har pratat ett par år om att öppna ölbaren, det är något som saknas i Uppsala, det finns i Stockholm och Göteborg och möjligen i Malmö. Det har saknats en hardcore ölbar i Uppsala, fyller Hans Nilsson i.

Taps serveras även lättare maträtter om det så önskas.

– Vi rostar våra egna mandlar, vi har oliver, vi har en charkbricka med ost och lite oliver på som man kan få. Vi kommer alltid ha en långkokt högrevsgryta med någon sorts rotfrukter till. Vi kommer ha ett veganskt alternativ, säger Gabriel Källberg.

Även om det är en renodlad ölbar finns det alternativ om inte öl faller en i smaken, Hans och Gabriel vill att baren ska vara ett ställe för alla möjliga personer.

– Vi är välkomnande, vi har vin, rött, vitt och Cava. Samt alkoholfritt och cider om man vill ha det. Om man vill ta med hunden eller barnen är det inga problem. Baren är inte nischad, bara för öl-nördar, utan vi vill ha hit alla och vi hoppas att fler börjar gilla craftbeer, säger Gabriel Källberg.

 

Öppettider för Taps Beer Bar:

Onsdag, Torsdag: 16–23 (kan komma att ändras)

Fredag, Lördag: 13–01

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten