Laddar

Pelling: ”Vad gäller egentligen – Alliansen?”

Centerpartiet vill bygga ett danscenter vid Kapområdet - men Socialdemokraterna sågar idén.

delningar

Centerpartiet presenterade under måndagen sitt förslag till budgeten för Uppsala kommun 2018 där man ville avsätta 10 miljoner kronor för att skapa möjligheten att anlägga ett danscenter på Kapområdet, söder om Studenternas.

Den idén gillar inte Socialdemokraterna.

– Alliansen säger att de kan ta över makten inom 24 timmar. Men vad är det egentligen som gäller om Alliansen fick bestämma? På Kap-området vill Liberalerna bygga stans största inomhusbad, Moderaterna vill ha dit innerstadens största skola och nu vill Centerpartiet bygga en dansbana där, säger Socialdemokraternas kommunalråd Erik Pelling.

 – Vad Kristdemokraterna vill är ännu oklart men de gick i måndags emot övriga partier i Alliansen och sa nej till att bygga nya Studenternas alldeles intill.

Centerpartiet menar att danscentret fyller en viktig trygghetsskapande funktion då området ska vara en av de mest otrygga i Uppsala. Och att ett danscenter skulle skapa bidra med människor som stärker både den faktiska och den upplevda tryggheten.

 – Den rödgröna majoriteten står fast vid det långsiktiga programmet för Stadsträdgården och Studenternas från 2015 där Kap ska utvecklas som festivalområde med parkkaraktär. Bad blir det på Fyrishov och skola byggs på busstomten i Kungsängen.  Och en dansbana blir det på torget framför nya Studenternas enligt den nyligen antagna detaljplanen för fotbollsarenan, säger Erik Pelling.

Relaterade artiklar