Plantagens personal sköt fåglar med gevär: ”Jätteallvarligt”

Foto: Mostphotos.

Marknadsansvarige ser allvarligt på händelsen: "Kan förstå att det väckt upprörda känslor".

delningar

Det var under torsdagsmorgonen som en anställd på Plantagen i Uppsala började skjuta på fåglar utanför butiken – framför både barn och vuxna. Något som tidningen Aftonbladet var först med att rapportera om.

– Det var vidrigt. Det satt ju barn i bilarna och väntade på att få gå in och så kommer han ut med ett luftgevär och börjar skjuta. Samtidigt känns det ju helt sjukt att de uppenbarligen verkar ha ett luftvapen inne i butiken, säger ett vittne till händelsen som Aftonbladet pratat med.

En film från händelsen sprids just nu på sociala medier och flera personer har reagerat kraftigt på det som visas. Enligt Karolina Åhs Karlsson, marknadsdirektör för Plantagen, ser man allvarligt på det som inträffat.

– Vi ser jätteallvarligt på det här och det är inte i linje med varken våra rutiner eller de värderingar som vi har. Vi utreder hur det här har kunnat ske och hur det inte ska kunna ske igen, säger hon till 24Uppsala.

Hur kunde det inträffa?

– Vi utreder just nu vad som hänt och vad som är förklaringen till händelsen. Jag kan förstå att det väckt upprörda känslor och det här är bryter mot våra värderingsgrunder. Det känns viktigt att förmedla, säger Karolina Åhs Karlsson.

Karolina Åhs Karlsson säger att butiken har haft problem med fåglar under en tid.

– Butiken har haft problem med fåglar i butik som eskalerat till även utomhus. Bland annat har fåglarna attackerat personal och kunder. Det rättfärdigar inte var som utspelade sig, men det är bakgrund till händelsen. Vår rutin i sådana här fall är att vi ska kontakta skadedjursbekämpning, säger hon.

Enligt flera medier är händelsen polisanmäld, men det är inget som polisen har kunnat bekräfta för 24Uppsala.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar