Laddar

Platserna till sommarläger fylldes på rekordtid: "Fick stänga anmälan i förtid"

Foto: Fyrisgården.

För tredje året i rad arrangeras sommarlägret i Uppsala för personer med funktionsnedsättning.

delningar

För personer med funktionsnedsättning kan det vara lite svårare att hitta sommarlovsaktiviteter. Därför arrangerar Fyrisgården i samarbete med Storvreta IBK för tredje året i rad ett sommarläger för barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning.

Under lägret som pågår mellan den 13-15 juni på Fyrisgården och Fyrishov erbjuds idrotter som innebandy och dans men även andra aktiviteter som musik, slöjd och foto.

Intresset inför lägret har varit stort och över 60 personer har anmält sitt deltagande.

– Vi var tvungna att stänga anmälan i förtid då intresset var så stort att vi fyllde alla platser på rekordtid” säger Ulrica Backlund, verksamhetschef på Fyrisgården, i ett pressmeddelande.

Undersökningar pekar på att sommaraktiviteter för den här målgruppen är av yttersta vikt. Enligt Riksidrottsförbundet deltar endast 4-12 procent av alla personer med funktionsnedsättning i någon form av idrottsaktivitet.

– Vi hoppas att sommarlägret dels bidrar till en rolig och minnesvärd start på sommarlovet, och dels att den leder till ett fortsatt intresse för aktiviteterna som erbjuds på lägret, skriver arrangören i pressmeddelandet.

Årets Summer Camp arrangeras av Fyrisgården, Storvreta IBK, Habiliteringen och Uppsala kommun.

Relaterade artiklar