Laddar

Poäng för Sirius: ”I dag fick vi lära oss försvarsspel”

Det var en av säsongens svåraste bortamatcher. Men ett skadeskjutet Sirius, som åkte på ännu en skada, lyckades ändå få med sig en imponerande poäng från Östersund.

delningar

Sirius fick lämna Jämtkraft Arena mållösa. Men det fick också hemmalaget Östersund och tack vare 0–0 fick Uppsalalaget med sig en viktig, och inte minst imponerande, poäng från en av seriens svåraste bortamatcher.

– Vi försvarade oss väl i alla fall. Det börjar bli lite många skador nu, vi gick lite på knäna och orkade inte riktigt med något offensivt spel, säger tränaren Kim Bergstrand till C More.

Närmast ett mål var hemmalaget och Saman Ghoddos som, efter 23 minuter, hade öppet mål. Men Joshua Wicks lyckades, på något sätt, att freda sitt mål – vilket lär ge Ghoddos mardrömmar i natt.

– Det är därför man har en målvakt. Wicks är fantastiskt bra. Han har inte behövt göra så mycket i de senaste matcherna, men det fick han mot Östersund. Han är lugn och trygg i sitt spel, fortsätter Bergstrand som var imponerad över lagets defensiva spel.

– Jag tycker inte att vi släpper till så mycket chanser. Vi håller fortfarande på att lära oss det här med allsvenskan, och i dag fick vi lära oss försvarsspel. Men vi behöver få tillbaka spelare nu, säger Kim Bergstrand till C More som kunde räkna in ytterligare en skada.

Det var i den 70:e minuten som Christer Gustafsson gjorde illa sig och tog sig mot ljumsken. Några minuter senare fick Gustafsson, som grinade riktigt illa, lämna planen och matchen på bår.

Om det blir spel i hemmamatchen mot Hammarby för Christer Gustafsson återstår att se, men av tv-bilderna att döma lär de chanserna vara ganska små.

Allsvenskan, Omgång 9 Östersund–IK Sirius 0–0 (0–0) Publik: 4 758 (Jämtkraft Arena).

Relaterade artiklar