Laddar

Polis slog till mot knarklangare – flera män inför rätta

Droghandeln pågick i centrala Uppsala.

delningar

Fyra män i 25-årsåldern döms för inlandning i flera narkotikabrott. Enligt domen är den en av männen som står åtalad för att ha sålt cannabis till de andra tre vid olika tillfällen.

Försäljningen har inträffat vid olika datum under 2016 på en adress i centrala Uppsala. Mannen som sålt drogerna döms nu till fem fall av narkotikabrott, varav fyra varit i överlåtelsesyfte.

Han döms även för två fall av ringa narkotikabrott där han själv åkt fast för att ha använt olika droger samt ett fall av olovlig körning och rattfylleri. Straffet blir två månaders fängelse.

De tre män som köpt cannabis från mannen döms för ringa narkotikabrott, innehav. Vid en husrannsakan hos en av männen fann polisen verktyg som används vid framställning av cannabis, han döms därför också för förberedelse till narkotikabrott. Straffet för mannen blir villkorlig dom samt 100 dagsböter.

De andra männen döms också till dagsböter. Den ena får 100 dagsböter för tre fall av ringa narkotikabrott. Den sista mannen i kvartetten får 45 dagsböter för två fall av ringa narkotikabrott.

 

Relaterade artiklar