Polischefen föreläser på höstseminarium

Foto: Arkiv.

Temat är skottlossning, våld och droger.

delningar

Antalet dödsskjutningar i Sverige ökar markant. Den här utvecklingen kopplar experter till det mångåriga inflödet av illegala skjutvapen i landets större städer.

När U-FOLD (Uppsala universitets Forum för forskning om Läkemedels- och Drogberoende) bjuder inte till seminarium onsdag den 14 november kommer bland annat polischefen i Uppsala, Jale Poljarevius, att berätta om aktuella skeenden i Uppsalaområdet.

LÄS MER: Efter TV-succén – han kan få prestigefyllt pris

Även Mia-Maria Magnusson, narkotikapolis och forskare som kartlagt Sveriges öppna drogscener, kommer att tala. Seminariet rymmer även ett panelsamtal mellan talarna och inbjudna politiker. 

U-FOLD:s seminarier i Uppsala universitetshus tillhör regionens viktigaste arenor för samtal och initiativ inom beroendefältet. Här möts forskare, beslutsfattare, yrkesverksamma och organisationer för att bygga nya nätverk och att ta del av dagsaktuell kunskap.

FAKTA

Fakta om U-FOLD

Uppsala universitets Forum för forskning om Läkemedels- och Drogberoende invigdes 2011 som ett regionalt krafttag mot en av vårt samhälles största utmaningar. Idag omfattar U-FOLD tjugo partnerorganisationer med en gemensam ambition att stimulera samarbeten, förmedla relevant kunskap och att identifiera aktuella behov av forskning och utbildning. Flera ursprungliga mål har redan uppnåtts, och organisationen förbereder nu nästa fas.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar