Polisen hyllar Gottsunda Mammorna – avstyrde oroligheter

Oroligheter i samband med ett ingripande i Gottsunda/Valsätra kunde snabbt avstyras. Nu hyllar polisen Gottsunda Mammorna. ”Hjälpte polisen på plats”.

delningar

I samband med ett ingripande i Gottsunda/Valsätra ska det ha blivit oroligt då flera ungdomar samlats på platsen. Tack vare Gottsunda Mammorna kunde man dock lugna ned gruppen ganska omgående.

”Gottsunda Mammorna ”minglade sönder” hela situationen genom sin lugna närvaro och hjälpte polisen på plats”, skriver polischefen Jale Poljarevius på Twitter.

– Vi var i lokalen när plötsligt någon kommer in och säger det är massa poliser utanför. Det var lite skrikigt och högljutt och polishunden blev lite orolig, så vi ställde oss vid poliserna och bad alla ungdomar att flytta på sig. De var självklart nyfikna på vad som hänt och blev lite extra ivriga, säger Dalila Moghrabi, en av initiativtagarna till Gottsunda Mammorna, som också vill berömma polisen.

– Vi vill berömma polisen som kom fram till oss och ungdomarna och förklarade situationen.

Fick ni någon förklaring till varför polisen var på platsen? – Det rörde sig tydligen en påverkad person som hade ringt polisen och sagt att det fanns massa vapen i trappuppgången, men det stämde inte.

24Uppsala.se har även sökt Jale Poljarevius, polischef för Uppsala och Knivsta, utan framgång.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar