Laddar

Polisen inför högriskmatchen: ”Jag tror att det blir lugnt”

Söndagens toppmöte mellan Sirius och AIK är också en så kallad högriskmatch. Men Uppsalapolisen tror att det blir en lugn tillställning. ”Vi ser fram emot en publikfest”, säger polisens insatschef Henrik Isberg.

delningar

Toppmötet i allsvenskan mellan Sirius och AIK förväntas dra fullt hus på Studenternas, och matchen är också en så kallad högriskmatch. Men insatschefen Henrik Isberg tror på en lugn tillställning.

– Det är en högriskmatch, det stämmer, men vi har pratat med supporterpolisen i Stockholm som har rapporterat att det hittills har varit lugnt på bortaplan när AIK har spelat, säger Henrik Isberg som själv ser fram emot matchen.

– Jag är en riktig fotbollsnörd, så jag ser fram emot att både se matchen och att jobba med den. Vi kan säkert räkna med en och annan bengal. Men jag tror att det blir lugnt, vi ser fram emot en publikfest.

Det har pratats om kris när det gäller polisens bemanning, klarar ni av den här typen av insatser? – Ja, har bemanning så att vi ska klara av detta, precis som vi gjorde med de andra två högriskmatcherna mot Hammarby och IFK Göteborg.

Har du någon indikation på hur många från AIK som kan tänkas komma? De har tilldelats 1 400 biljetter, sedan tillkommer det en del till. Så vi räknar med ungefär 1600 på deras sektion, men sedan finns det säkert ytterligare några fler som köpt biljett på annat sätt.

Vet ni var de kommer att hålla till? – Det ser ut som att det kommer att bli kraftigt regn, så vi gissar på Birger Jarl. Det är väl inte så troligt att de slår sig ned i något grönområde om vädret blir dåligt, fortsätter Henrik Isberg som samtidigt hyllar Sirius.

– Det är fantastiskt att vi får uppleva dessa fotbollsmatcher i Uppsala.

Relaterade artiklar