Polisen som var misstänkt för planerat mord får jobba kvar

Arkivfoto: Lennart Angermund

"Det var ett komplicerat ärende"

7 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var i maj 2019 som en polisman stod inför rätten, åtalad för olaga hot, hot mot tjänsteman och förberedelse till mord. Enligt åtalet skulle mannen ha planerat ett mord på sin kollega. För de två förstnämnda punkterna dömdes han, till dagsböter, men han frikändes från förberedelse till mord. Nu bestäms det att polismannen får behålla sitt jobb.

Enligt regionspolisen är mannen "helt olämplig" att arbeta inom kåren, det skriver Nyhetsbyrån Siren. Myndighetens personalansvarsnämnd skriver av ärendet. Polisen stängs inte heller av från sin tjänst, som hans chefer yrkat på.

– Det var ett komplicerat ärende. Att straffet stannade på bötesnivå är en omständighet som spelade in, säger Lotta Gustavson, vice ordförande i personalansvarsnämnden, till Nyhetsbyrån Siren.

Polismannen dömdes för olaga hot då han skickat en rad meddelanden till en kollega som han hamnat i konflikt med. Han dömdes för hot mot tjänsteman baserat på att han sagt "du och jag ska göra upp en vacker dag" till en annan kollega. Tingsrätten ansåg dock inte att bevisningen var tillräcklig för att döma mannen för förberedelse till mord.

Enligt Nyhetsbyrån Siren anser personalansvarsnämnden att det sammantaget saknas skäl för att inleda en process om skiljande från anställningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar