Laddar

Polisen varnar: Bedragare stjäl pengar från yngre gamers

Slår till mot det populära spelet.

8 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det är just nu ett av världens mest populära spel. Fortnite spelas av miljoner mestadels yngre gamers världen över och går i stora drag ut på att vara ensam kvar på en ö när spelet slutar.

Spelet är gratis att ladda ner och en populär sysselsättning för sommarlovslediga ungdomar i Sverige.

Men nu har även bedragarna hittat till spelet som erbjuder köp med riktiga pengar och polisens nationella centrum varnar för bedrägerier efter att flera spelare blivit lurade.

Bedrägerierna sprids på sociala medier och genom Youtube-filmer där spelarna uppmanas att ladda ner en app och därefter ange sitt användarnamn eller sin e-postadress i utbyte mot spelvaluta.

Polisen uppmanar nu spelarna att inte ge ut sina användarnamn eller lösenord. Ett annat tips är att ändra sina säkerhetsinställningar till en tvåfaktorsinloggning.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Rösta på din favorit – här är finalisterna

Nu har det äntligen blivit dags att rösta på finalisterna! Varje år utser U!Club vinnare i tre olika kategorier. Det handlar om att lyfta fram de som bidrar till att stärka Uppsalas positiva image. Utmärkelserna är Årets marknadsförare av Uppsala, Årets mest kreativa Uppsalabo och Årets Uppsalabo.