Laddar

Polisens fyrbenta hjältar räddade livet på en person

Två av polisens stora hjältar just nu heter Casper och Bertil. För några dagar sedan räddade en av Uppsalapolisens hundar livet på en människa.

delningar

Polishunden Casper stod för en otrolig insats när han för några dagar sedan räddade livet på en människa som riskerade att ta livet av sig vid järnvägsspåret i Bergsbrunna.

– Det stämmer. Hunden genomförde en insats och hittade en person som var i instabilt psykiskt skick, säger Jale Poljarevius, chef för lokalpolisområde Uppsala och Knivsta.

Vad var det som hände? – Jag kan inte gå in på för mycket detaljer, men vi fick uppgifter om att en person var i en svår situation och riskerade att ta sitt liv. Casper lyckades söka upp den personen och är en starkt bidragande orsak till att den människan lever i dag, fortsätter Poljarevius.

Men Casper var inte den enda polishunden som stod för avgörande insatser den senaste veckan. Även Bertil förtjänar att hyllas som hjälpte polisen genom att sniffa upp både droger och stöldgods.

– Bertil lyckades nosa upp både narkotika och stöldgods för några dagar sedan, en mycket effektiv hjälpreda i vår narkotikabekämpning.

Man får väl förutsätta att både Casper och Bertil belönades extra efter sina avgörande insatser.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten