Proffsboxningsgala intar Fyrishov – för första gången

Till vänster: Initiativtagaren Erol Sahindal. Foton: Privat / Fredrik Varfjell, Bildbyrån

2001 tävlade Erol Sahindal i de svenska mästerskapen på Fyrishov. Nu arrangerar han tillsammans med Sebastian Jofre Armijo och Welcome Uppsala stadens första proffsboxningsgala.

delningar

På lördag arrangeras en proffsboxningsgala på Fyrishov Arena i Uppsala. Enligt arrangörerna blir det den första någonsin i staden.

– Det börjar med två ungdomsmatcher och sedan har vi sex proffsmatcher, varav en är en dammatch, säger Erol Sahindal, en av initiativtagarna.

Erol Sahindal är själv gammal boxare och han tävlade i de svenska mästerskapen på Fyrishov 2001.

– Efter det mästerskapet förstod jag ganska tidigt att det jag drömde om var att bli proffsboxare och kunna yrkestävla.

Då proffsboxning var förbjudet i Sverige under många år var det enda alternativet att bege sig ut i världen om man ville ägna sig åt professionell boxning. För Erol Sahindal slutade det därför i stället med att han la av med sporten.

– Jag övervägde att lägga ned med sporten i stället. Jag ville inte lämna min familj och tryggheten hemma i Uppsala, säger han.

18 år senare kände han att det var dags att ge tillbaka något till sporten och kom då på idén att arrangera en proffsboxningsgala. Han och kompisen Sebastian Jofre Armijo tog därför kontakt med Welcome Uppsala som nu är med och anordnar "Nordic Fight Night".

Hur har intresset varit från allmänheten?

– Det har varit jättepositivt, speciellt från de som är kampsportare. De får chansen att se en proffsgala och det har aldrig hänt innan, säger Erol Sahindal.

Galan drar igång klockan 18.00 på lördag och förhoppningen är att det kommer mycket folk.

– Jag hoppas det är bra kvalité på matcherna. Jag har handplockat fighters och det är hög kvalité på dem.

Under kvällen kommer bland annat Elin Cederroos, Mikaela Laurén och Dogge Doggelito finnas på plats. I pausen kommer det också vara ett uppträdande, vad för typ av framträdande det blir är dock hemligt fram tills det är dags.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar