PROGNOS: Så blir veckans väder i Uppsala

Foto: Mostphotos/ asahele

Det blir en molnig och kylig vecka med en del snö i Uppsala:

delningar

✓ Måndagen bjuder på riktigt kyligt väder i Uppsala och det beräknas enligt SMHI bli minus elva grader, men det kan nog bli en riktigt fin vinterdag med strålande sol. Det blir nästan vindstilla med vindbyar på en meter per sekund. Det väntas inte komma någon nederbörd. Natten mellan måndag och tisdag ska det bli minus 14 grader.

Under tisdagen blir temperaturen något mildare och landar på omkring minus två grader. Det ska inte bli någon nederbörd, men det blir något molnigare än på måndagen, men med solchanser, och vindbyar på tre meter per sekund. Natten till onsdag blir det runt minus elva grader.

Resten av veckan ska det enligt SMHI bli molnigt. På onsdag ska det bli minus fem grader dagtid och minus nio grader nattetid. Det väntas inte komma någon nederbörd och det blir vindbyar på två meter per sekund.

Under torsdagen väntas det bli minus fyra grader dagtid och minus nio grader nattetid. Det väntas ingen nederbörd och det blir vindbyar på tre meter per sekund.

På fredagen blir det minus fem grader dagtid och minus tio grader nattetid. Det väntas nederbörd på 0,4 millimeter och vindbyar på sju meter per sekund.

Även lördagen blir grå och då ska det enligt SMHI komma en hel del snö – hela 9,1 millimeter nederbörd väntas, och det blir vindbyar på tio meter per sekund. Det blir minus en grad dagtid och minus tre grader nattetid.

Under söndagen vänas 1,2 millimeter nederbörd och vindbyar på nio meter per sekund. Temperaturen landar på omkring minus tre grader både dag- och nattetid.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar