PROGNOS: Så blir veckans väder i Uppsala

Foto: Mostphotos/Boris Breytman

Det ska bli en regnfri vecka med ett fint avslut. Det väntas höga temperaturer och sol under helgen, enligt SMHI.

delningar

Det väntas 11 grader och vissa solchanser under måndagen i Uppsala, enligt SMHI. Vindbyarna hamnar på omkring nio meter per sekund. Det ska inte komma något regn under måndagen, och det ska det inte göra under resten av veckan heller.

På tisdagen går temperaturen upp till 15 grader, det finns solchanser även då, och vindbyarna väntas ligga på fem meter per sekund.

Onsdagen ska bli veckans gråaste dag, men det finns ändå solchanser och temperaturen hamnar på 16 grader, enligt prognosen. Det lär bli vindbyar på nio meter per sekund.

På torsdag höjs temperaturen till 18 grader, och dagen blir inte alls lika grå som den föregående. Det finns vissa solchanser. Vindbyarna ligger även i dag på nio meter per sekund.

Det väntas härligt helgväder för Uppsalaborna, vilket smygstartar redan på fredagen. Temperaturen ska även då ligga på 18 grader, men med betydligt större chanser till sol. Det blir vindbyar på elva meter per sekund, enligt SMHI.

Under lördagen ska det bli strålande sol hela dagen och 20 grader i Uppsala. En perfekt dag för en picknick ute i solen, med andra ord. Vindbyar på tio meter per sekund.

På söndagen kan det förekomma viss molnighet, men det blir ändå veckans varmaste dag med 21 grader. Enligt prognosen blir det då vindbyar på elva meter per sekund.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar