PROGNOS: Så blir veckans väder i Uppsala

Foto: Mostphotos/Roland Lundgren

Det ser ut att bli en grå, kall och regnig vecka.

delningar

Måndagen bjuder inte direkt på strålande sol i Uppsala. Enligt SMHI:s prognos ska det bli 12 grader och mulet, och det ska även komma 1,5 millimeter nederbörd. Det blir däremot inte bli speciellt blåsigt då det väntas vara vindbyar på två meter per sekund.

Under tisdagen ska temperaturen öka något, upp till 17 grader. Det blir fortfarande grå moln på himlen men med vissa solchanser. Det blir något blåsigare än under måndagen, med vindbyar på tio meter per sekund.

Under onsdagen ska det regna och vara mulet. Temperaturen sjunker till 13 grader och det blir vindbyar på 14 meter per sekund. Det ska komma 0,5 millimeter regn.

Torsdagen blir veckans regnigaste dag, enligt prognosen. Det ska komma så mycket som 7,8 millimeter nederbörd och temperaturen ligger då på 11 grader. Det blir även blåsigt med vindbyar på 17 meter per sekund.

Under fredagen finns det återigen vissa chanser till sol och det ska bli 13 grader. Det ska inte komma någon nederbörd på fredagen men det väntas bli vindbyar på 14 meter per sekund.

Under lördagen och söndagen ska det även då bli mulet, men inget regn som det ser ut i nuläget. Temperaturen landar på 15 grader och det väntas vindbyar på tio meter per sekund, och likaså på söndagen, även om temperaturen då kan stiga till 16 grader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar