PROGNOS: Så blir veckans väder

. - Foto: Faton Pasho

Det blir riktigt kallt i början av veckan för sluta i plusgrader och regn.

delningar

Det kommer att bli en kall måndag i Uppsala. Temperaturen kommer under morgonen att hålla sig omkring 14 minusgrader. Temperaturen kommer under dagen att stiga bitvis för att till 23-tiden vara fem minusgrader. Dagens enda chans till solglimtar finns under förmiddagen, resten av dagen väntas bli mulet, enligt SMHI.

Tisdagen väntas inte bli riktigt lika kall. Det kommer att bli temperaturer mellan 1-4 minusgrader. Det kommer enligt prognosen att snöa hela dagen med en sammanlagd nederbörd på 3,5 mm. Det kommer att bli mulet hela dagen.

Temperaturen kommer att sjunka återigen på onsdagen då den väntas vara omkring 11 minusgrader på morgon och förmiddag till att stiga till fyra minus. Måttlig nederbörd väntas, omkring 1 mm snö. Solen kommer att lysa med sin frånvaro.

Torsdagen blir varmare och kommer att bjuda på plusgrader. Enligt prognosen kommer temperaturen hålla sig mellan nollan och två plusgrader. Det kommer att vara mulet hela dagen. Det kommer under dagen att snöa med en estimerad nederbörd på 2,1 mm. Det väntas bli mulet hela dagen.

Plusgraderna håller i sig till fredagen och temperaturen väntas vara mellan nollan och tre plusgrader. Enligt prognosen väntas ingen nederbörd. Det kommer att vara mulet hela dagen.

Lördagen väntas bli liknande som fredagen med få plusgrader och mulet. Däremot väntas det 2,3 mm nederbörd i form av regn.

Det kommer även att regna under söndagen med en sammanlagd nederbörd på 2,6 mm. Enligt prognosen väntas det vara 2-4 plusgrader under dagen. Det kommer att vara mulet hela dagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar