Laddar

Publikrekord väntar Uppsalaspelarna i historiska matchen

Den 23 februari möter Sverige Turkiet på "Hovet" i Stockholm. Redan nu är matchen slutsåld och det kommer att slås ett nytt publikrekord

delningar

För Viktor Gaddefors och alla de andra Uppsalaspelarna i svenska herrlandslaget väntar ett utsålt ”Hovet” och nytt publikrekord för svensk landslagsbasket när VM-kvalet mot Turkiet avgörs den 23 februari.

– Det kommer att bli ett jävla dunder, säger Viktor Gaddefors.

Den svenska truppen offentliggörs först på fredag. Då får vi också veta om Marcus Eriksson, som saknades i de båda förlustmatcherna mot Ukraina och Lettland i november, finns med i truppen som kommer att bli en del i den historiska matchen.

När Sverige i augusti vann sin kvalgrupp innebar det att laget var kvalificerat för tidernas första VM-kval. I en sport som basket är ett VM-kval en världsangelägenhet på riktigt och matcher spelades över hela jordgloben i det första kvalfönstret i november.

I matchen mot Turkiet, som är rankat på 13:e plats i världen, lär det inte bara sjungas ”jajamensan – fattas bara” då minst hälften av de drygt 7 500 åskådarna är turkar.

Men, precis som mot Bosnien i EM-kvalet i fjol, är det många svenskar på plats och inte minst supportergruppen Moose nation laddar för fullt.

– Vi är uppvärmda, laddade och målade gul & blå redo för hejaklackmatchen mot Turkiet. Vi vet att vi kommer få en ordentlig utmaning då Turkiet är kända för sina entusiastiska supportrar. Men vi övertygade om att alla svenska fans kommer visa sina färger för vårat lag, säger Pontus Brolin, styrelseledamot i Moose nation.

Förutom några få courtsideplatser, som ingår i VIP-paket, är matchen utsåld och Svenska Basketbollförbundet ser nu över möjligheten att kunna ta in ytterligare publik. De som ännu inte har hunnit köpa biljett kan därmed göra en intresseanmälan och få besked cirka en vecka innan match om de kan få köpa.

– Det är möjligt att vi kan få till lite fler platser med lite skymd sikt, jag tror det viktigaste för många är att kunna vara på plats och uppleva stämningen en sådan här match, säger Johannes Wohlert.

Relaterade artiklar