Laddar

Racingtalangen om snabbvisiten i Sverige: ”det var en rolig utmaning”

I helgen var Uppsalasonen Victor Bouveng på snabbvisit i Sverige när han tävlade i Porsche Carrera Cup.

delningar

Victor Bouveng som naturligtvis huserar i International GT-Open, gjorde en snabbvisit i Sverige när han tävlade i Porsche Carrera Cup när de körde i Falkenberg, resultatet: två tredjeplatser på två lopp.

– Det var en rolig utmaning och det är skönt att få komma hem till Sverige, se vad man går för, kul att få pröva en ny bil, testa lite andra banor men samtidigt är det första racehelgen på väldigt länge som det inte spelar någon roll om man kommer sjua, man tar ändå inga poäng, det är inga mästerskapspoäng som står på spel, så jag har försökt haft kul hela helgen och njutit, jag har verkligen sett fram emot den här helgen, och det var grymt skoj rakt igenom, säger Victor Bouveng.

I år har det svenska Porsche Carrera Cup mästerskapet haft en specialinbjuden internationell förare vid varje deltävling för att göra det mer attraktivt och denna gång var det Bouvengs tur att få ratta en av bilarna.

– Det känns extra hedrande att de uppmärksammanar mina insatser utomlands och bjuder in mig till en tävlingshelg, det är inte bara att man har gjort bra ifrån sig, utan även att de tycker man även är en bra person som kan representera vad som de gör hemma i Sverige, så det är superkul, säger Victor Bouveng.

Bouveng ligger tvåa i GT Open-mästerskapet efter att tagit sin andra seger för säsongen förra helgen med stalkamraten Fran Rueda och sin BMW M6 GT3.

Nu får Bouveng ladda batterierna några veckor innan han tävlar igen på Silverstone i Storbritannien, en klassisk bana.

– Silverstone passar oss ganska bra, det är många olika biltyper i GT-racing och många olika banor passar bättre än andra. Silverstone ser jag fram emot, snabb bana, mycket snabba svängar, bör passa oss bra. Det är en av de mest klassiska banorna som finns. De tre sista banorna på kalendern är Silverstone, Monza och Barcelona, ganska bra banor att tävla på, det är klassisk Formel 1 mark, så jag ser positivt på avslutet, säger Victor Bouveng.

Tävlingarna på Silverstone avgörs 2-3 september.