RECEPT: 4 goda juldrinkar – så enkelt fixar du dem

Så här gör du lyxiga juldrinkar med smaker av pepparkaka, kardemumma och apelsinchoklad.

delningar

Julen är en tidpunkt då både mat och dryck står i fokus hos många.

Lagom till årets julfester har Bacardi har tagit fram fyra recept på juliga drinkar som man enkelt kan göra hemma. Här är fyra goda juldrinkar med en bas av rom.

Christmas Mojito. Foto: Bacardi.

Christmas Mojito – ingredienser:  

4 cl BACARDÍ Carta Blanca eller annan ljus rom  

3 cl limejuice

2 cl kardemummasockerlag 

Ett knippe mynta

Ginger beer  

Florsocker

Gör så här:   

Kardemummasockerlag gör du genom att värma 500g socker i 5 dl vatten tills sockret löst sig. Krossa sedan ½ dl kardemummakapslar, lägg i, låt dra i cirka två timmar och sila sedan av kardemumman. Häll alla ingredienser i ett highballglas och toppa med ginger beer och krossad is. Garnera med florsocker.

Gingerbread Colada. Foto: Bacardi.

Gingerbread Colada – ingredienser:  

4 cl BACARDÍ Añejo Cuatro eller annan mörk rom

1 cl citronjuice

1,5 cl pepparkakssockerlag

1,5 cl Amaretto

2 cl söt kokoskräm

5 cl ananasjuice

Ananas

Körsbär

Gör så här:   

Pepparkakssockerlag gör du genom att värma upp 10g pepparkakskryddor i 5 dl vatten, tillsätt sedan 500g socker tills det löst upp sig och blivit varmt. Låt kryddorna dra 30-45 minuter och sila sedan av. Lägg alla ingredienser i en shaker, skaka och sila av i ett highballglas fyllt med kub-is. Garnera med tunt skuren ananas och körsbär. 

Chocolate Old Fashioned. Foto: Bacardi.

Chocolate Old Fashioned – ingredienser:

4 cl BACARDÍ Reserva Ocho eller annan mörk rom

0,5 dl sockerlag

2 stänk chokladbitter

Apelsin

Körsbär

Gör så här: 

Rör ingredienserna med kub-is i ett rörglas tills drinken är kall. Sila sedan över drinken i ett whiskyglas med kub-is. Garnera med apelsinzest och körsbär.

Air Mail. Foto: Bacardi.

Air Mail – ingredienser:

3,5 cl BACARDÍ Añejo Cuatro eller annan mörk rom

5 cl Martini prosecco eller annat mousserande vin

1,5 cl honungssockerlag 

1,5 cl limejuice

Gör så här: 

Honungssockerlag gör du genom att värma två delar honung i en del varmt vatten. Skaka alla ingredienser förutom vinet i en shaker med kub-is. Sila sedan upp drinken i ett champagneglas och toppa med mousserande vin.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar