Regionen förlänger bussavtal: ”Träffat en överenskommelse”

Foto: Arkiv.

Upphandling överklagades – men Regionen förlänger.

delningar

Region Uppsala har förlängt avtalet med busstrafik för skolskjuts och mindre landsbygdslinjer md KR Trafik. Enligt regionen är anledningen att upphandlingen som gjordes under 2018 överklagades – och ärendet har ännu inte behandlats i förvaltningsrätten. 

‑ Vi har träffat en överenskommelse om att förlänga avtalet i sju månader med trafikföretaget KR trafik som hittills bedrivit busstrafiken på landsbygden, säger Stefan Adolfsson, avdelningschef för Samhälle och trafik på Region Uppsalas förvaltning Trafik och samhälle i ett pressmeddelande. 

Under 2018 genomfördes en upphandling av busstrafik för skolskjuts och mindre landsbygdslinjer med planerad trafikstart vid årsskiftet mellan 2019 och 2020. Den 17 september 2018 fattades tilldelningsbeslut där det konstaterades att Bergkvarabuss vunnit upphandlingen. Men inom de 10 dagar som måste gå innan kontrakt får skrivas överklagades upphandlingen till förvaltningsrätten. 

- Därigenom har vi säkerställt att busstrafiken kan fortsätta utan avbrott fram till 31 juli 2020. Vår förhoppning är att avtalsförlängningen är tillräcklig så att förvaltningsrätten ska hinna hantera och fatta beslut i det överklagade upphandlingsärendet, säger Stefan Adolfsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar