Laddar

Restaurang varnas: Flera insjuknade efter besök

Vid en oanmäld kontroll sågs grova brister i personalens hantering av råvarorna.

delningar

Det var i början av maj som flera anmälningar inkom om personer som insjuknat efter att ha ätit sallad på en restaurang i Uppsala. Vid en oanmäld kontroll av restaurangen upptäcktes sedan stora brister i hygien.

Det visade sig att personalen hackade sallad och lade ned direkt i diskbänkshon för att sedan skölja av den. Salladen förvarades sedan i vatten i en kyllåda övertäckt av papper. Då kontrollanten skruvade bort bottensilen i diskhon upptäcktes smuts och kladd.

I rapporten betonas att detta inte är säker hantering av salladen. Prover togs på salladen och i väntant på analys kommer inga beslut att fattas.

Utöver detta var rengöring av viss köksutrustning och avlastningshyllor bristfällig, samt så saknades tvål vid handfat i beredningsutrymmet.

 

Relaterade artiklar