Så är bostadsmarknaden i Uppsala just nu

Bostadsrättspriserna har ökat med 50,4 procent och villapriserna med 37,7 procent sedan januari 2011.

delningar

Bostadsrättspriserna sjönk under februari med 0,1 procent samtidigt som villapriserna gick ned med 1,1 procent visar Valueguards boprisindex för Uppsala som tagits fram på uppdrag av Widerlöv & Co.

– I februari förra året genomfördes fler affärer än i år. Det beror på det skärpta amorteringskravet som infördes 1 mars förra året och att det var många som ville sälja innan det trädde i kraft. Vi räknar med att försäljningsvolymerna kommer att bli jämnare under våren i år och att priserna i huvudsak kommer att röra sig i sidled, säger Tomas Widerlöv, VD på mäklarfirman Widerlöv & Co i ett pressmeddelande.

Sedan toppnoteringarna i början av sommaren 2017 har bostadsrättspriserna sjunkit med 11,7 procent och villapriserna med 7,8 procent. Sedan januari 2011 har prisökningen på bostäder i Uppsala varit stor, trots nedgången den senaste tiden. Bostadsrättspriserna har sedan dess ökat med 50,4 procent och villapriserna med 37,7 procent. Snittpriset för en villa i Uppsala kommun är enligt Mäklarstatistik nu 3 833 000 kronor, vilket motsvarar ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 30 909 kronor. Snittpriset för en bostadsrätt är 2 292 000 kronor med ett genomsnittligt kvadratmeterpris på 36 662 kronor.

– Det känns som att marknaden börjat tina upp en del den senaste tiden. Det kommer fler besökare på våra visningar nu jämfört med i höstas och det är fler bostäder som säljs efter budgivning eller innan visning, säger Tomas Widerlöv i pressmeddelandet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar