Sa att han planerat att mörda sambons ex – frias

Foton: Johan Häll / Pixabay

Mannen åtalades för förberedelse till mord – nu väljer tingsrätten att fria honom.

delningar

För drygt en månad sedan åtalades en man i 30-årsåldern vid Uppsala tingsrätt för förberedelse till mord. Enligt åtalet skulle mannen under flera års tid ha planerat att döda en annan man. Mannen påstods ha kartlagt personens liv och tillverkat samt förvarat en klubba av metall.

Det var efter att en kvinna kontaktat polisen i april i år som misstankarna mot mannen uppstod. Kvinnan uppgav att hennes pojkvän ett par dagar tidigare hade berättat för henne att han hade haft planer på att döda hennes före detta pojkvän. När kvinnan senare hittade en påse innehållandes en kniv och en klubba av metall valde hon att kontakta polisen.

Enligt journalanteckningar ska mannen ha uppgett att han hade haft konkreta planera på att beröva sin sambos före detta pojkvän livet och att han hade åkt till dennes adress. Då sambons ex inte lämnade sin bostad misslyckades mannens planer.

Mannen har i senare i förhör uppgett att hans planer på hur mordet skulle gå till inte var särskilt konkreta. Till slut insåg mannen att han inte var kapabel att genomföra dådet. Han har också menat att uppgifterna som han lämnade i samband med att journalanteckningarna skrevs var överdrivna.

Tingsrätten anser att det inte är bevisat att mannen hade uppsåt att döda den andre mannen och väljer därför att fria honom.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar