Så blir Linnés trädgårdsfest på lördag

Foto: Mostphotos/Madelen

På lördag firas Carl von Linnés 312:e födelsedag med en tidsresa till 1700-talet.

delningar

Lördagen den 18 maj firas Carl von Linnés 312:e födelsedag i Linnéträdgården i Uppsala. Uppsalabor och besökare välkomnas då på en tidsresa tillbaka till 1700-talet med lekar, trädgårdsmarknad, dans, forskarsamtal och dräktvisningar. För femte gången anordnas trädgårdsfesten. Ett brett program sträcker sig över hela dagen, med aktiviteter och händelser för alla åldrar, mellan klockan 11.00 till 17.00. Det blir även visningar av de växter Linné odlade och dessutom går det att delta i experimentverkstad för att lära sig mer om Linnés vetenskaper idag.

På hantverksmarknaden finns det möjlighet att köpa allt från ostar till smycken, guidade visningar berättar mer om växterna i Linnés botaniska trädgård och familjen Linnés bostad håller öppet för besök. Den som är intresserad av växtbiologi har möjlighet att prata med forskare om DNA, mikroorganismer och evolution medan den som är mer intresserad av kultur kan få veta mer om hur man klädde sig på 1700-talet och hur man dansade och lekte.

I Uppsala har vetenskapsmannen Carl von Linné lämnat fler spår efter sig än någon annanstans i världen. Här finns ett unikt kulturarv efter honom och en excellent kreativ forsknings- och innovationsmiljö inom områden som utvecklats ur Linnés vetenskaper.

FAKTA

Om dagen:

Datum och tid: 18 maj kl. 11–17.00

Plats: Linnéträdgården, Svartbäcksgatan 27, Uppsala

Det är fritt inträde till Linnéträdgården och Linnémuseet hela dagen. Firandet arrangeras av Linnés Uppsala. Evenemanget är ett samarbete mellan Uppsala kommun, Uppsala universitet, Uppsalas linneanska trädgårdar, Sveriges lantbruksuniversitet, Svenska Linnésällskapet och Destination Uppsala.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.