Så började bostadsåret i Uppsala

. - Foto: Mattias Nilsson

”Efterfrågan ökade”.

delningar

Bostadsåret 2019 inleddes med nästan stillastående bopriser på andrahandsmarknaden i Uppsala. Bostadsrättspriserna ökade under januari med 0,2 procent samtidigt som villapriserna gick ned med 0,4 procent. Det visar Valueguards boprisindex som tagits fram på uppdrag av Widerlöv och Co

- Vi upplever att efterfrågan ökade något efter årsskiftet och att det hållit i sig efter det. Vi har haft lite fler besökare på visningarna och fler bostäder som säljs efter budgivning. Men visst märker marknaden av de senaste kreditåtstramningarna och att bankerna blivit mer restriktiva generellt, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv och Co i ett pressmeddelande. 

Utbudet i Uppsala fortsätter dock ligga på en hög nivå. I Januari 2019 låg 780 bostadsrätter till salu, vilket är något högre än samma period tidigare år. 

– Även om nyproduktionsutbudet fortsätter att vara väldigt högt är det flera projekt som säljer. Det är dock nästan uteslutande de projekt som kommit en bit på väg i byggnationen och de som anpassat sina priser till de nya marknadsförhållandena. Att bara sälja på ritning och dessutom med lång tid kvar till inflyttning är en betydligt större utmaning idag, säger Tomas Widerlöv.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar