Så har priserna på bostäder i Uppsala förändrats under 2018

Foto: Anders Ekedahl / Mostphotos

Så har det sett ut på bostadsmarknaden under det gångna året.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under 2018 sista månad sjönk bostadsrättspriserna med 1,4 procent samtidigt som villapriserna gick ned med 1,9 procent. Detta enligt Valueguards boprisindex för Uppsala som tagits fram på uppdrag av Widerlöv & Co.

- Under rådande marknadsförhållanden med ett stort utbud och längre försäljningstider är prisnedgången i december ganska väntad. Det var likadant i december 2017, med den skillnaden att vi under december 2018 noterade betydligt fler avslutade affärer, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv & Co i en kommentar.

Sedan toppnoteringarna i början av sommaren 2017 har bostadsrättspriserna sjunkit med 11,8 procent och villapriserna med 6,4 procent. Under den senaste tolvmånadersperioden har priserna stabiliserats och bostadsrättspriserna ligger i stort sett på samma nivå som för ett år sedan med en liten nedgång på minus 0,1 procent medan villapriserna under samma period har gått ned med 3,1 procent. 

Under 2018 har utbudet av bostäder i Uppsala varit rekordstort. Snittpriset för en villa i Uppsala kommun är enligt Mäklarstatistik nu 3 978 000 kronor, baserat på 181 försäljningar de senaste tre månaderna. Snittpriset för en bostadsrätt är 2 358 000 kronor, baserat på 915 försäljningar. 

- På visningarna efter årsskiftet har vi märkt ett ökat intresse än de senaste månaderna, med fler visningsbesökare både nyproduktionen och andrahandsmarknaden. Dels finns det ett uppdämt behov, dels kan prisnedgångar och prissänkningar faktiskt öppna dörren för fler spekulanter att kunna köpa en ny bostad, säger Tomas Widerlöv.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar