Laddar

Så många bilar har nyregistrerats i Uppsala

Antalet nyregistrerade bilar i Uppsala ökade i juli jämfört med samma period förra året.

delningar

Statistik från BIL Sweden visar att totalt 691 bilar nyregisterades i Uppsala län under juli månad, det är en ökning med ökning med 1,4 procent jämfört med samma period förra året.

– Bilmarknaden fortsätter att gå mycket starkt. Registreringarna av nya personbilar ökade med 2,2 procent och nådde den näst högsta siffran någonsin för juli, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden.

300 dieselbilar nyregistrerades i juli, vilket är en minskning med 16 procent jämfört med juli förra året. Även 27 supermiljöbilar (bilar som släpper ut mindre än 50 gram koldioxid per kilometer) registerades, en minskning med 16 procent jämfört med samma period förra året.

I juli nyregistrerades över hela landet 24 722 bilar, varav 11906 dieselbilar, 3697 miljöbilar, och 1087 supermiljöbilar.

Flest nyregistrerade bilmodellen i Uppsala län juli 2017. Föregående månad inom parantes.

Totalt Fiat Ducato, 49 st (Volvo XC69, 39 st).

Miljöbil Kia Niro Hybrid, 17 st (Mitsubishi Outlander, 20 st)

Supermiljöbil Mitsubishi Outlander, 11 st (Mitsubishi Outlander, 20st).

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten