Laddar

Så många väljer Akademiska sjukhuset

Antalet människor som gärna väljer Akademiska sjukhuset vid behov av vård ökar i Mellansverige och främst i Stockholm, sedan 2014.

delningar

Av Uppsala läns invånare väljer 91 procent Akademiska för val av vård.

Utvecklingen utanför Uppsala är störst i södra Stockholm där antalet personer som i första hand väljer sjukhuset i Uppsala har tredubblats sedan den senaste mätningen. Från fyra procent till tolv.

Personalens engagemang får också mycket höga betyg när nästan 75 procent av patienterna ger toppbetyg till sjukhusets medarbetare.

– Det här är det enskilt viktigaste resultatet i mätningen. Att vår personal får så starka betyg för det hårda arbete de gör är något vi ska vara stolta över. Människor kommer ofta till oss i svåra tider av livet och att få träffa engagerad vårdpersonal är A och O i sådana sammanhang, säger Per Elowsson, sjukhusdirektör.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten