Laddar

Så ska Almtuna vinna mot Timrå: ”Vi måste ändra på det”

En seger och en förlust är Almtunas facit så här långt. Victor Rollin Carlsson har receptet för seger i kvällens bortamöte med Timrå.

delningar

Almtuna inledde säsongen med en stark bortaseger mot Tingsryd i den hockeyallsvenska premiären men i hemmaentrén i Gränbyhallen tog det tvärstopp mot AIK (2–4).

I kväll spelar Uppsalalaget mot Timrå på bortais – ett lag som har en seger och en förlust så här inledningsvis.

– Vi måste börja vinna närkamper. Det är det vi måste lägga stor vikt vid och vi måste vara med i matchtempot och hitta spelare med puck igen och spela ett rakare spel än senast mot AIK. Sedan brukar det bli tajta matcher mot Timrå som åker mycket skridskor och det är så vi också vill spela, säger Almtunas assisterande lagkapten Victor Rollin Carlsson.

Vad säger du om er inledning annars? – Jag tycker vi har sett ganska stabila ut. Det var väl mot AIK som vi inte kom upp i den nivån vi vill men vi har kollat mycket på video och försökt se vad vi brast i och där ska vi försöka hitta rätt idag.

Vad gick fel mot AIK? – Det är framför allt passningsspelet tillsammans med att vi måste tävla mer för att vinna närkamper. Tittar vi närmare på den matchen förlorade vi många närkamper och vi spelade för dåligt med puck.

Ni hämtade upp 0–4 till 2–4 i sista perioden. Är det något ni tar med er? – Det får vi väl ändå göra. Jag tycker, trots att vi spelar ganska risigt, att vi skapar en hel del vassa chanser och det får vi ta med oss, Men annars försöker vi nu studsa tillbaka och spela som vi gjorde på försäsongen och i den första matchen mot Tingsryd. Det är ny match nu och vi måste glömma det som varit.

Ett mål i premiären från din sida. Är du nöjd med din start på säsongen? – Det känns bra och det är väldigt skönt att ha en hel sommarfys i ryggen och vara med från start som jag inte varit de senaste två åren på grund av skadebekymmer. Jag känner mig piggare än på länge och det känns som det kan bli en rolig säsong där vi kan knäppa många på näsan.

Det måste vara en stor skillnad att vara med och vara tillgänglig direkt från start? – Visst är det så. Det är annorlunda med självförtroendet också. Under försäsongen kan man testa lite saker som man inte kan göra när det handlar om poäng. Jag vill kunna producera mer framåt och det känns bra nu, säger Victor Rollin Carlsson.

Timrå–Almtuna startar klockan 19.00.

Relaterade artiklar