Laddar

Så ska möjligheterna till karriär inom skolan förstärkas

Uppsala kommun vill stärka möjligheterna till både fortbildning och karriär inom skola och förskola.

delningar

Syftet med satsningen är att höja kvaliteten i Uppsalas skolor och samtidigt öka attraktiviteten som arbetsgivare. Med hjälp av kompetensutveckling och möjligheter att befordras till en cheftjänst samt byta mellan skolformer ska personal kunna göra karriär utan att byta yrke.

Det råder en internationell brist på personal till skola och förskola och konkurrensen om utbildad personal är hög. Enligt uppgift måste Uppsala kommun rekrytera 1 000 medarbetare mellan 2017 till 2022.

Därför går Uppsala kommun nu fram med tre tydliga utvecklingsspår – professionsspår, ledarskapsspår och karriärbytarspår – för medarbetare inom förskola och skola.

– För mig är det viktigt att våra medarbetare ska kunna ta nya uppdrag men också att lärare inte ska behöva byta tjänst för att utvecklas eller göra lönekarriär. Det ska synas både i plånboken och i fortbildningsmöjligheter vilket viktigt jobb lärare gör, säger Caroline Hoffstedt (S), ordförande i utbildningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Med karriärbytarspåret ska kommunen underlätta och stödja medarbetares karriärbyten. Det kan till exempel handla om barnskötare som vill bli förskollärare eller lärare som vill bli specialpedagoger samt akademiker som vill bli lärare.

– Det är välkommet att de lärare och förskollärare som önskar får tydliga möjligheter att utbilda sig och ta på sig ledande roller utan att byta yrke. Förhoppningsvis kan det också locka tillbaka lärare som har valt att lämna skolan, säger Helena Hedman Skoglund (L), ersättare i utbildningsnämnden.