Laddar

Se upp – så luras du under mellandagsrean

Nästa vecka drar mellandagsrean igång – här är tipset för att undvika att göra riktigt dåliga köp.

delningar

Den 27 december drar den oerhört populära mellandagsrean igång. Men det gäller att hålla koll på priserna för att lyckas göra de bästa köpen.

Enligt data från Prisjakt var den genomsnittliga prisnedgången på varor under förra årets mellandagsrea endast 14 procent. Undersökningen visar även att flera priser faktiskt höjs när det är dags för rea.

– Under mellandagsrean förra året gick hela 30 procent av produkterna upp i pris jämfört med en vanlig dag i december. Det är därför viktigt att ha koll på ursprungspriset för produkterna man är intresserad av, så att inte köpen blir dyrare än vad de behöver vara, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt i ett pressmeddelande.

Men misströsta ej, det går fortfarande att göra riktigt bra fynd under rean. Under förra året gick till exempel 27 procent av alla PC-datorer upp i pris under mellandagsrean, medan hela 50 procent gick ner.

– Det finns helt klart möjligheter att göra kap under mellandagsrean, men det är viktigt att vara medveten om prisändringarna. Mitt tips är att sätta upp bevakningar på de produkter man är intresserad av och jämföra det mot prishistoriken, på så vis kan du vara säker på att hitta det bästa möjliga priset på marknaden, fortsätter Carl Vult von Steyern.