Laddar

Sirius nära poäng mot topplaget

Det blev en snöplig uddamålsförlust för Sirius som hade tabelltrean Bollnäs i gungning en bit in på andra halvlek, sedan avgjorde Patrik Nilsson matchen med två soloprestationer.

delningar

Sirius kämpar för att undvika negativt kval, och hemma mot tabelltrean Bollnäs var det nära en viktig poäng. Johan Jeansson Hydling gav hemmalaget ledningen på straff efter 20 minuter, en ledning som stod sig halvleken ut. Men efter paus vände Bollnäs till seger med uddamålet (3–4).

– Just nu känns det lite tufft, men det är bara att deppa i kväll och ta nya tag i morgon när det är träning, säger tränaren Olle Gabriellsson som ändå såg ljuspunkter i matchen.

– Framförallt i första gör vi ett riktigt bra jobb tycker jag. Vi hade tålamod och vårdade bollen bättre. Bollnäs ägde mer boll, men det är lite så de vill spela också.

Inom loppet av bara en minut i andra halvlek vände Bollnäs. Patrik Nilssons soloprestation ordnade kvitteringen, och minuten efter serverade samma Nilsson lagkamraten Samuli Helavouri som sköt ledningsmålet. Sirius kvitterade bara sex minuter senare, åter på en fast situation (hörna), kunde Victor Lundberg klippa in 2–2 målet bakom Patrik Aihonen.

Men det blev alltså ingen poäng ändå för Sirius som fick se Tobias Björklund göra sitt andra mål fram till 3–2 – och strax efter, med en ny soloprestation, kunde Patrik Nilsson skjuta matchavgörande 4–2 för Bollnäs som kunde lämna Studenternas med tre poäng trots en sen reducering av Sirius Teemu Määttä.

– Vi visste att Bollnäs ett bra lag, framförallt på att försvara sig, sedan var de lite mer effektivare än oss i den här matchen, fortsätter Gabrielsson.

Två matcher återstår av elitserien och trots förlusten så ligger Sirius fortsatt kvar ovanför kvalstrecket med en poäng till godo på jagande Tillberga. redan på söndag väntar nästa hemmamatch, då mot Västerås, och Olle Gabrielsson tror att det krävs en seger.

– Jag tror att det kommer att krävas minst en seger på någon av de två matcher vi har kvar för att slippa kval, så det är bara att ladda om och göra jobbet mot Västerås på söndag.

Vad tror du om era chanser? – Jag tror absolut att vi har chansen. Vi såg i dag hur små marginaler det är som avgör.

 

Elitserien, bandy IK Sirius–Bollnäs GIF 3–4 (1–0) Målen: 1–0 (20) Johan Jansson Hydling, Straff, 1–1 (57) Patrik Nilsson, 1–2 (58) Samuli Helavouri (Patrik Nilsson), 2–2 (64) Victor Lundberg (Jakob Jenefeldt), 2–3 (74) Tobias Björklund (Marcus Ståhl), 2–4 (85) Patrik Nilsson, 3–4 (90) Teemu Määttä (Henrik Kjellsson). Skotten: 5–11. Hörnor 6–10. Publik: – (Studenternas).

Relaterade artiklar