Laddar

Sirius kämparinsats mot Malmö

IK Sirius spelade på bortaplan mot Malmö FF i ett toppmöte i Allsvenskan där Sirius kämpade till sig en poäng mot serieledarna.

delningar

Det var ett fullpackat Swedbank Stadion som toppmötet mellan Malmö FF och Sirius IK spelades.

I första halvlek visade Malmö FF varför man leder serien när de gav Sirius en fotbollslektion. Det var 10-1 i målchanser till skåningarnas favör och det var i praktiken spel mot ett mål. Kingsley Sarfo gjorde sin debut för Malmö och Elias Andersson gjorde sin dito för Sirius.

Redan från start pressade Malmö FF Sirius hårt. De var aggressiva i sin press och Sirius hade svårt att komma över sin egna planhalva.

I den sjätte minuten satte Jo Inge Berget 1-0 till Malmö när han helt omarkerad kunde nicka in bollen i mål. Förarbetet var ett vackert inlägg från Mattias Svanberg och Berget sprang ifrån sin markering, nicken var otagbar för målvakte, Joshua Wicks.

Sirius hade fullt upp med att försöka spela sig ur Malmös press men de lyckades inte, först efter 23 minuter var det första gången de var på besök i Malmös straffområde.

I 40:e minuten slog Kim Skoglund en slarvig passning, Oscar Lerwicki kunde bryta och Malmö gjorde 2–0 genom Berget som gjorde sitt andra mål för dagen. Några minuter tidigare borde han gjort ytterligare mål.

I andra halvlek fortsatte Malmö sin anstormning men Sirius kom sakta in i matchen. Eikrem var ytterst nära att 3-0 när han gjorde en räd in i Sirius straffområde.

Efter en vass kontring fick Sirius en frispark strax utanför straffområdet och Jesper Arvidsson reducerade med ett tjusigt frisparksmål i Johan Wilands vänstra hörn. Efter målet var Sirius ett annat lag och men när de trodde att de fick vittring gjorde Malmö 3-1 genom den före detta Siriusanfallaren Kingsley Sarfo.

– Jag ville visa respekt för mitt förra lag, jag var glad att få spela och få göra mål men jag hade ingen anledning att fira målet, säger Kingsley Sarfo till Cmore Sport.

När allt såg lugnt ut för Malmös del kom Sirius tillbaka ytterligare en gång när Stefano Vecchia gjorde 3-2 med åtta minuter kvar av matchen, och det blev åter nerv i matchen och med en minut kvar av ordinarie matchtid nickade Philip Haglund in kvitteringen.

– Jag vet inte, vid 3-1 är de bättre än oss. Det kändes inte så realistiskt att vända. De bjuder på 3-1, och vi kontrar några gånger och så får vi kvitteringen. Malmö är bättre, vi får vara ödmjuka att vi tar poäng, säger Philip Haglund till Cmore Sport.

Sirius får vara mycket nöjda med att sno en poäng av Malmö. Nästa match är nästa lördag när de spelar hemma mot Häcken.

 

 

 

Relaterade artiklar