Laddar

Sirius klubbchef: ”Det får stora konsekvenser för vår organisation”

Det bedrövliga underlaget på Studenternas blev den stora snackisen efter Sirius hemmapremiär i allsvenskan mot IFK Göteborg, och nu kan Uppsalalaget tvingas spela kommande matcher i Gävle. ”Just i dag törs jag inte tänka på det”, säger Michael Lundgren som är klubbchef i Sirius.

delningar

Studenternas gräsmatta höll inte för allsvensk fotboll och nu väljer Stadsbyggnadsförvaltningen att stänga arenan för fortsatt spel. Ett beslut som redan har påverkat Uppsala 86ers hemmapremiär på fredag, och som riskerar att påverka Sirius kommande hemmamatch mot Kalmar FF den 24:e april – till att börja med.

– Studenternas är stängd tills vidare. Det beslutet tog vi i går (läs måndag), säger säger Sten Larsson, idrottschef på Stadsbyggnadsförvaltningen som menade att beslutet var enkelt.

– Det var enkelt på så sätt att planen inte håller och att vidare spel skulle kunna förstöra mattan för lång tid. Men det samtidigt är det så klart ett svårt beslut att ta också.

Var du själv på plats och såg Sirius match i söndags? – Ja, jag var på plats.

Vad var din reaktion när du såg att planen började gå sönder redan inledningsvis på matchen? – Jag tänkte väl ”Oj då, ska det vara så här”.

 

Man valde också att vattna planen både innan match och i pausen, kan det ha påverkat hållbarheten på gräset? – Det kan jag inte uttalat mig om, jag har inte den kunskapen om planskötsel och gräs. Så det beslutet kan jag inte bedöma, det får personalen göra som sköter om planen och som tog det beslutet.

Enligt den senaste väderleksprognosen från SMHI ser det heller inte ljust ut för Studenternas gräsmatta som får räkna med betydligt kallare väder de kommande dagarna – och med risk för snöoväder under påskhelgen.

– Det också. Vädergudarna har verkligen inte varit på vår sida den här våren, fortsätter Sten Larsson som nu bara kan hoppas.

– Vi får ta det dag-för-dag, vi kan inte göra så mycket annat.

Sirius klubbchef, Michael Lundgren, kan även han bara vänta – och hoppas. Men den ofrivilliga planen för en flytt till Gävle och Gavlevallen diskuteras för fullt.

– Vi kommer att ta kontakt med Gävle i dag (läs tisdag). Men givetvis hoppas vi fortfarande att vi ska slippa spela matchen mot, i första hand då, Kalmar FF på Gavlevallen, säger Michael Lundgren.

Kommer matchen i så fall att kunna spelas samma dag? – Eftersom det är vår reservarena så ska det vara så, det har skickats spelprogram hit och dit just för att den här möjligheten ska finnas om detta blir aktuellt. Så det förutsätter jag.

Vad skulle en flytt innebära? – Just i dag törs jag inte tänka på det. Det får stora konsekvenser för vår organisation, så klart, men framförallt går Uppsalaborna miste om att få se allsvensk fotboll. Och då pratar vi andra hemmamatchen. Där här har redan påverkat Uppsala 86ers, det får man heller inte glömma. Det är otroligt tråkigt.

Relaterade artiklar