Siriusstjärnan stängs av – efter inlägg på Twitter

Sirius Jesper Arvidsson stängs av i två matcher. - Foto: Bildbyrån

Efter tweeten – nu blir Siriusstjärnan avstängd i flera matcher.

delningar

IK Sirius Jesper Arvidsson stängs av i två matcher. Orsaken? Han sågade domaren på Twitter. Det var i samband med Elfsborgsmatchen den 6 oktober som Arvidsson skrev tweeten: "Tro fan blindstyret inte blåser nu. Sopa!", vilket Sportbladet noterade. Nu kommer beskedet från Svenska fotbollförbundet som stänger av honom i två matcher.

 – Givetvis tänker jag att det är helt horribelt. Jag kan inte förstå.. Absolut kan jag förstå om det hade stått ett specifikt namn om en domare eller vad det nu kan vara. Men det står liksom ingenting i det. Egentligen skulle det kunna gälla vilken match som helst, det behöver inte ens vara en match. Jag tycker att det är sjukt, säger han till Fotbollskanalen.

Tweeten skrevs efter att Moses Ogbu blivit nerdragen i straffområdet, utan åtgärd från domaren. Inlägget togs bort av Arvidsson och han menar att tweeten inte var kopplad till matchen.

– Jag förstår väl att de kan koppla ihop det så. Det förstår jag ju. Men jag kan inte förstå straffet sedan. De motiverade med att hade du sagt det till en domare på planen så hade du fått två matchers avstängning. Därmed får du två matchers avstängning, det var väl en kortfattad motivering, säger han till sajten.

Disciplinnämndes vice ordförande Göran Nilsson förklarar straffet på följande vis.

– Han har uttalat sig olämpligt på sitt twitterkonto och det är domaren som har anmält det. Om du uttalar dig på det sättet på sociala medier så jämställer vi det med att säga det till domaren på planen under matchen. Därför får han två matchers avstängning, det är samma straff som om det hade hänt i en matchsituation, säger han till sajten.

 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.