Laddar

Sju tecken på att du behöver semester

Solen skiner, badtemperaturen ökar och runt om i staden sitter folk och njuter. Trots det är det många som frustrerade och arga sitter kvar på sina kontor. Är du en av dem? Här är sju tecken på att du behöver semester.

delningar

Sommaren har kommit till Sverige och med det semester för de flesta. Många har dock ett par veckor kvar innan de kan lämna kontoret för semestern. Är du en av dem som har brist på entusiasm eller har noll koncentrationsförmåga på jobbet? Då kan du behöva semester.

Här är sju tecken på att du behöver semester:

Du är glömsk.

Den senaste tiden har du blivit allt mer glömsk. Du har glömt plånboken, nycklarna och halva inköpslistan glömdes bort. Det enda som hjälper är helt enkelt en semester.

Du har brist på entusiasm

Kommer du på dig själv med att sitta och sucka på jobbet? Suckar du när vännerna föreslår att ni hittar på något? Sitter du och stirrar blankt in i väggen? Ja, då är det dags för semester.

Du lider av irrationell ilska

Någon tog precis den sista lådan med vindruvor i butiken – precis innan dig. Är det verkligen en anledning att fantisera om att kasta frukt i huvudet på kunden? Har du märkt att du knappt kan gå utanför dörren utan att bli förbannad på allt och alla? Då är semester lösningen.

Du är otålig

Tidigare kunde du stå i kön till kassan utan problem. Nu känns varje sekund som en evighet. Till och med väntan på bussen gör dig extra otålig och stressad. En semester är precis vad du behöver.

Du har ohälsosamma vanor

Under vintern och våren har du spenderat en hel del tid genom att testa samtliga chipssorter i butiken. Allt oftare blir middagen en färdiglagad rätt från frysdisken och i skafferiet finns alla möjliga sorters godis. Vad hände egentligen med dig stora satsning på att komma i form? Semestern är en perfekt tid att komma i form ordentligt.

 

Du har noll koncentrationsförmåga

Vad var det du höll på med precis? Varför är du inne och kollar på kattklipp? Du skulle ju läsa på inför det där viktiga mötet imorgon. Och nu sitter du här fem timmar senare och har bara kollat på olika klipp, kollat på kläder och funderat på alla möjliga saker. Om du bara klarar av att koncentrera dig på en sak i 10 sekunder så behöver du verkligen en semester.

Du börjar gråta för minsta lilla

Ögonen rinner konstant. Minsta lilla barn eller blomma på stan får dig att gråta mer än när du tittar på en sorglig film på TV. Tårarna rinner helt fritt i stort sett varje dag. Det är dags för en semester!

 

Relaterade artiklar