Laddar

Skadefri Gaddefors på väg mot slutspelsformen

Efter flera år av skador kom Anton Gaddefors tillbaka i spel tidigare under säsongen, nu hoppas landslagsforwarden på att pricka in toppformen lagom till slutspelet. ”Det börjar kännas riktigt bra”, säger Anton Gaddefors.

delningar

De senaste åren har skadorna förföljt Anton Gaddefors som så sent som under höstens EM-kval råkade ut för en fraktur i foten. Men sedan en tid tillbaka är landslagsforwarden tillbaka på allvar och lagom till slutspelet hoppas han ha prickat in toppformen.

– Det känns riktigt skönt. Det här har jag väntat länge på, säger Anton Gaddefors som ännu inte är helt symptomfri.

– I stort sett är jag väl bra. Det kan bli lite svullet vid enstaka gånger, men det är normalt efter att ha varit borta så länge som har varit.

Du har haft extrem otur? – Ja, så kan man väl säga. Det här med landslaget var ju egentligen en riktig skitskada, en fraktur i foten, som dock krävde några månaders vila. Men de gamla skadorna känner jag inte av.

Känns det som att du börjar hitta tillbaka till toppformen? – Det tycker jag absolut. Framförallt försvarsspelet börjar fungera riktigt bra.

Finns det mer att hämta? – Ja, definitivt. Framförallt kan jag höja min lägstanivå, men jag börjar närma mig. Poängmässigt kan det väl också bli bättre, men vi har ett lag där många kan göra poäng och det har inte behövts någon som kliver fram och gör 25 poäng. Men när matcherna blir allt viktigare och det behövs ska jag vara redo att kliva fram.

Coachen Kevin Gaines var lyrisk efter överkörningen hemma mot regerande mästarna Södertälje Kings och menade att laget aldrig har spelat bättre basket. Men just i bortamatcherna mot topplagen har Uppsala haft det tuffare, men det hoppas Anton Gaddefors att laget kan vända på i kvällens bortamatch mot Norrköping Dolphins.

– Det finns ju en anledning att topplagen är bra just hemma. Det är mycket som måste stämma om vi ska åka till Norrköping och vinna, men det är en härlig utmaning. Det blir lite slutspelskänsla att åka och försöka sno en bortamatch, fortsätter Gaddefors som annars inte vill prata slutspel.

– Just nu är det fokus på grundserien och försöka komma så högt upp i tabellen vi kan.

Men är känslan att ni kan gå hela vägen den här säsongen? – Den känslan måste vi hitta i alla fall. Jag tycker vi visade mot Södertälje att vi kan spela väldigt bra. Men det gäller att inte slappna av en enda gång, och fortsätta våga sätta högra krav på oss själva.

Vad tror du om matchen mot Norrköping? – Det blir otroligt tufft, men roligt. Jag gillar att spela i den arenan (Stadium Arena).

Relaterade artiklar