Skallade sambon och hotade henne med vapen – döms till fängelse

Uppsala tingsrätt. Foton: Johan Häll / Pixabay

Mannen döms vid Uppsala tingsrätt för vapenbrott och för att vid flera tillfällen ha misshandlat sin sambo och sitt ex.

delningar

En man född -76 har dömts vid Uppsala tingsrätt för misshandel, två fall av grov kvinnofridskränkning, vapenbrott och brott mot vapenlagen. Han döms till två år och sex månader i fängelse. Mannen har vid flera tillfällen ha begått brottsliga gärningar mot en kvinna som han var sambo med. Gärningarna har hänt mellan januari 2017 fram till oktober 2018 i Uppsala kommun samt i Tornedalen.

Mannen misshandlade kvinnan vid flera olika tillfällen. Han har bland annat spottat sin sambo i ansiktet, kastat henne mot väggar, möbler och element så att hon slagit i kroppen, dunkat hennes huvud i väggen samt skallat henne flera gånger. Han har även tilldelat henne flera slag i ansiktet med öppen hand, sparkat henne mot benen och bröstkorgen samt delat ut knytnävsslag mot överkroppen och kallat henne för kränkande ord - även inför deras respektive barn. Han har även hotat henne med kniv och gevär. Mannen har dessutom hotat kvinnan med en skyffel och kört efter henne med en fyrhjuling som han upprepade gånger kört emot hennes ben med hjulet då hon var på väg till bussen. Misshandlarna har bland annat orsakat smärta, bulnader, blåmärken, "lårkakor", sårskada, blodvite och ärr.

Mannen född -76 har även dömts för innehav av ett gevär av modell Tikka 12-70 som är ett kombinationsvapen avsett för hagelpatroner och kulor som han inte haft rätt att ha. Han har dessutom haft en pistol av typen Husqvarna m/07 utan att ha rätt till det. Mannen har också olovligen innehaft ammunition.

Mannen född -76 dömdes dessutom för ytterligare ett fall av grov kvinnofridskränkning. Mannen har hotat och misshandlat en annan kvinna som han tidigare haft en relation med, och som han har ett gemensamt barn med.

Mannen döms alltså för misshandel, två fall av grov kvinnofridskränkning, vapenbrott och brott mot vapenlagen vid Uppsala tingsrätt. Påföljden blir fängelse i två år och sex månader. Mannen frikänns från ringa narkotikabrott.

En vän till mannen, född -47, står även han åtalad för misshandel och medhjälp till misshandel då han vid ett tillfälle i oktober 2018 ska ha deltagit i att göra en av kvinnorna illa. Mannens döms för misshandel och medhjälp till misshandel och får påföljden villkorlig dom.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar