Skyddsombud i Uppsala slår larm – myndighet granskar Foodora

Foto: Mostphotos/User_90558

Bara en liten del ska ha tillgång till personalrummen i Uppsala.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Ett skyddsombud på matleveransbolaget Foodora i Uppsala har larmat om att tillgången till personalutrymme ges som en belöning för ett fåtal anställda. Det rapporterar Dagens Industri. Enligt skyddsombudet ska 20 nyckelbrickor ha delats ut bland 100 cykelbud.

– Den som vår chef gillar mest har fått brickor. Det finns ingen logik bakom besluten om vilka som får brickor. Alla måste få tillgång till brickorna. Det är inte en belöning, det är en rättighet säger skyddsombudet till Di Digital.

Ärendet är anmält till Arbetsmiljöverket. Men Anna Anderberg som är pr- och kommunikationschef för företaget skriver i ett mejl till Dagens Industri att det inte stämmer att nyckelkorten ges som belöning.

"Nycklar har tidigare först och främst tilldelats anställda som bott en bit utanför Uppsala och de som haft administrativa arbetsuppgifter. Efter att det lyfts upp som ett önskemål att fler skulle få tillgång till kontoret utanför ordinarie öppettider, så beställde vi fler nycklar. Sedan mitten av april har alla anställda möjlighet att få ett eget nyckelkort till kontoret. Vi har dock förstått att detta inte kommunicerats i tillräcklig utsträckning, något som vi nu behöver förtydliga", skriver hon.

Om Arbetsmiljöverket kommer fram till att det finns eventuella brister kan Foodora åka på ett vite.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar