Snart öppnar nytt kafé med smak av norra Thailand

Foton: Privat

"De sista tio åren innan jag går i pension vill jag göra något jag längtat efter."

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Efter påsk kommer ett nytt kafé slå upp portarna på Drottninggatan i Uppsala. Det som är unikt med kafét är att man kommer att servera rätter från norra Thailand, som än så länge verkar vara oupptäckt mark i Uppsala.

– Vi kommer att servera nudelrätter och det som är speciellt är att det är nudelrätter från norra Thailand. Det är väldigt annorlunda och finns ännu inte i Uppsala vad jag vet. Det är inte så stor skillnad på nudlarna. Vi använder äggnudlar, motsvarande italiensk pasta, men såsen och soppan är annorlunda. Vi kommer även att servera kaffe och te från norra Thailand, säger ägaren Jane Hallberg.

Jane är i grund och botten sjuksköterska men såg en chans att förverkliga en dröm i att öppna sitt egna kafé.

– Jag har lagt sjuksköterskeyrket helt åt sidan och tagit tjänstledigt. De sista tio åren innan jag går i pension vill jag göra något jag längtat efter. 

– För några år sedan hoppade jag in i matbranschen med en kollega och öppnade en restaurang. Sen sålde jag min andel och fortsatte som sjuksköterska. Men när jag såg fler och fler ställen som serverade japanska och koreanska nudlar tänkte jag att det vore roligt att presentera nudelrätter från norra Thailand, där jag kommer ifrån. 

Kafét kommer att heta Khao Soi by Jane och just khao soi är en typisk nudelrätt från norra Thailand som kommer att serveras på kafét. Jane kommer att driva kafét själv men med stor hjälp av sina barn.

– Mina tjejer är väldigt spända och hjälper till mycket. Ungdomar kan mycket mer med social media så de ansvarar för den biten, jag ansvarar för det praktiska.

Om allt går som planerat kommer man öppna den 23 april.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar