Laddar

Sommarguiden: Återupplev järnåldern

Under hela sommaren kommer 24Uppsala att tipsa om lokala aktiviteter, sevärdheter, mysiga caféer och andra intressanta resmål i och omkring Uppsala som du och din familj kan besöka under semestern.

delningar

Gamla Uppsala museum i Gamla Uppsala kan du utforska Gamla Uppsalas historia. Museet presenterar bland annat de arkeologiska fynd som arkeologerna har hittat i området. För barnen finns Vikingaskola med bland annat fornverkstad, arkeologiskola och pilbågsskytte.

Tips på andra aktiviteter: Här kan du hälsa på skogens konung

En annan nyhet om man besöker Gamla Uppsala är appen Argumentet history: Gamla Uppsala, där man kan återuppleva järnåldern genom mixed reality på din Iphone eller läsplatta.

Gamla Uppsala museum har öppettider: 11-17 varje dag fram till och med den 31 augusti. Guidad visning kl.13 och 16, dagligen. 

Har du tips på någon lokal aktivitet som vi borde ta upp i vår sommarguide, skicka oss gärna ett mejl redaktionen@24uppsala.se.

 

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten