Laddar

Sommarguiden: Det barocka slottet

Under hela sommaren kommer 24Uppsala att tipsa om lokala aktiviteter, sevärdheter, mysiga caféer och andra intressanta resmål i och omkring Uppsala som du och din familj kan besöka under semestern.

delningar

 

Skokloster slott ligger vid Mälarens strand, 50 minuters bilfärd från Uppsala. Slottet räknas som ett av de främsta barockslotten i Europa och ägdes av Carl Gustav Wrangel. Slottet blev aldrig färdigbyggt utan har i praktiken stått orört allt sedan han dog 1676. Besök Kungasalen, den ofullbordade salen, eller Wrangels rustkammare.

Tips på andra aktiviteter: Återupplev järnåldern

Utöver själva slottet är det 28–30 juli medeltidshelg i Skokloster. Det kommer finnas tornerspel, medeltidsmarknad. ”Prova en rustning, rid med lans på trähästen Lisa och skoja med gycklarna” skriver arrangörerna på Skoklosters slott på sin hemsida.

Har du tips på någon lokal aktivitet som vi borde ta upp i vår sommarguide, skicka oss gärna ett mejl redaktionen@24uppsala.se.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten