Laddar

Sommarguiden: En tur med klassiska Lennakatten

Ta en tur med Hogwartsexpressen i sommar, eller varför inte uppleva ett tågrån i Almunge. Eller så tar du bara en vanlig tur med klassiska museijärnvägen Lennakatten som trafikerat det gamla smalspåret mellan Uppsala och Länna för 43:e sommaren i följd.

delningar

Under hela sommaren kommer 24Uppsala att tipsa om lokala aktiviteter, sevärdheter, mysiga caféer och andra intressanta resmål i och omkring Uppsala som du och din familj kan besöka under semestern.

Sommaren 1974 började museijärnvägen Lennakatten att trafikera det gamla klassiska smalspåret mellan Uppsala och Länna, och varje sommar sedan dess har Uppsalaborna kunnat njuta av en tur med det gamla ångloket som utgår från Stationsgatan 11 och trafikerar spår 9 och 10 på Uppsala C.

Förutom de vanliga rutterna arrangeras det också flera spännande temadagar som midsommardagståget (24/6), tågrånet i Almunge (25/7 och 8/8), Hogwartsexpressen (26/8).

Har du tips på någon lokal aktivitet som vi borde ta upp i vår sommarguide, skicka oss gärna ett mejl redaktionen@24uppsala.se.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten