Laddar

Stal elektronik för tusentals kronor – åkte fast samma dag

En 19-årig man döms vid Uppsala tingsrätt för grov stöld, stöld och ringa narkotikabrott. 

delningar

Det var i slutet av juni som mannen genomförde ett inbrott i en bostad i Eriksberg. Bostadens inbrottslarm gick igång mitt på dagen, men när ägaren kom hem en halvtimme senare hade inbrottet redan skett och tjuven hade fått med sig elektronikprylar för cirka 20 000 kronor.

Någon timme senare genomfördes en husrannsakan i rummet där mannen bodde, där stöldgodset påträffades. Händelsen rubriceras som grov stöld.

Bara två dagar senare skulle mannen slå till igen. Denna gången tog han med sig fyra par skor från XXL i Boländerna. Skornas totala värde var på 3 446 kronor och händelsen rubriceras som stöld.

Mannen greps vid butiken och har suttit frihetsberövad sedan dess. Han kommer vara fortsatt häktad tills domen vinner laga kraft.

På grund av mannens ringa ålder blir straffet fängelse i fyra månader. Hade mannen varit över 21 år hade fängelse i sex månader dömts ut.

Mannen döms även för ringa narkotikabrott efter att ha blivit kontrollerad av polis i april och testad positivt för cannabis.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten