Stal vapen från handikappad äldre – hotade man

Foto: Johan Häll / Pixabay

Far och son åtalas vid Uppsala tingsrätt.

delningar

En far och son står åtalade vid Uppsala tingsrätt. Det handlar om en man i 60-årsåldern och en i 30-årsåldern. Enligt åtalet ska mannen i 30-årsåldern ha tagit sammanlagt tre jaktvapen från en handikappad äldre man. Det ska ha handlat om ett Husqvarna kulgevär och två hagelgevär. Händelsen ska ha inträffat den 15 februari förra året i Uppsala. För detta åtalas mannen för grov stöld. I förhör har mannen nekat till brottet. 

Samma man står även åtalad för bedrägeri. Det för att ha använt den utsatte mannens bankkort för att ta ut kontanter vid flera tillfällen på olika platser i Uppsala kommun. Mannen nekar till brott även i det fallet. Han står även åtalad för grovt vapenbrott för att ha innehaft de tre jaktvapnen – utan att ha licens för dem. 

Även fadern står åtalad för grovt vapenbrott efter att ha haft vapnen i en bil tillsammans med sonen. Fadern och sonen är även åtalade för att tillsammans ha hotat en annan man genom att visa upp ett skjutvapen och rikta det mot honom. Det ska ha inträffat den 4 april tidigare i år. 

30-åringen är också åtalad för att ha förvärvat 248 tabletter tramadol. 200 av dem har han sedan överlåtit till en man i 20-årsåldern. Både 30-åringen och 20-åringen står nu åtalade för narkotikabrott. 

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar