Stalkerkvinna trakasserade man: "Hej då till ditt liv"

. - Foto: Matilda Larsson

En ung kvinna döms vid Uppsala tingsrätt för olaga förföljelse efter att i över ett år kontaktat en man nästan dagligen.

delningar

Mannen har mottagit en stor mängd mail, meddelanden, kontaktförsök vid sociala medier och telefonsamtal. Vid ett tillfälle i november 2018 skrev kvinnan ett hotfullt meddelande till mannen via Instagram.

”du kommer bli ner slagen och hejdå till ditt liv...Min storebror e riktigt arg och fler...Kommer facka dig du vet inget du vet inte vart i sthlm jag bor och vad som kommet hända dig eller när och vad dom här människorna kommer göra...”

Mannen som inledningsvis tyckte att det var jobbigt blev med tiden upprörd och orolig när det kom hot. Han har berättat hur han känt sig otrygg i hemmet och även att han varit orolig för sin dotter. Kvinnan besökte även mannens arbetsplats och bostad.

Kvinnan fick kontaktförbud i höstas men fortsatte trots det kontaktförsöken. Hon har vid rättegången medgett ansvar för ofredande och överträdelse av kontaktförbud men bestritt ansvar för olaga förföljelse.

Tingsrätten dömer kvinnan för olaga förföljelse till skyddstillsyn och särskild behandling om att genomgå behandlingsprogram som tar sikte på relationsvåld. Hon ska även betala 25 000 kronor i skadestånd till mannen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar